June 7, 2021

MapleStory 2

Fem färgglada karaktärer som ser ut att ha hoppat ut ur en tecknad film rusar över det rutiga golvet mot den tio meter höga men ändå ganska gulliga demonen som uppenbarats, musiken är glad och inbjudande, och när striden börjar är det med flashiga rörelser och specialeffekter. Ett av många minnesvärda moment i MapleStory 2 är där du slår följe med andra spelare på äventyr, när du inte är upptagen med ett av de många quests och minispel som erbjuds. MapleStory 2 är uppföljaren till det enormt populära MapleStory, och är ett free-to-play MMO RPG utvecklat av Nexon.

I spelet kontrollerar du en karaktär i tredje person i en lika färgglad och inbjudande värld som i det första MapleStory, men den här gången i 3D! Men en estetik som liknar en kombination av Anime och Minecraft är bara början på skillnaderna till föregångaren, MapleStory 2 har ett helt nytt system för att utveckla din karaktär och spelstil. MapleStory 2 uppmuntrar dig att utforska spelvärlden och bekämpa monstren du stöter på, till skillnad från det första spelet där du oftast behövde hålla dig kvar på en och samma plats. Stridssystemet flyter på bättre med moderna tag.

Battle systems and combat

Stridssystemet i MapleStory 2 är lätt att lära sig, men lagom utmanande mot bossar och större monster. I och med att din karaktär går upp i nivå lär den sig förmågor som kan användas i strid, och dessa förbrukar resursen “Spirit” när de används. Under lättare strider kan du förlita dig på att använda dina starkaste förmågor om och om igen, men i de svårare stunderna behöver du vara uppmärksam! Det blir viktigt att balansera förbrukningen av “Spirit” och att planera följden av dina förmågor under stridens gång. Ändå är spelet aldrig avskräckande komplicerat eller svårt att bemästra.

Karaktärsutveckling i spelet

En stor förbättring från det föregående spelet i serien är att din karaktärs utveckling inte längre är bundet till timmar av monotont nötande i samma område. Quests i det första spelet kunde te sig meningslösa men i MapleStory 2 höjs din karaktärs nivå i naturlig takt bara av att lämna in dem. Spelkänslan är välbalanserad och det känns aldrig som att spelet tvingar dig till att stanna kvar på samma plats för att komma upp i styrka, utan du är fri att utforska spelet i en rask takt och föra dig vidare.

Anpassning och karaktärsuttryck

MapleStory 2 has taken some decent steps to let you express your personal taste in the game. You can buy clothes and weapons for your character in the game store, and different graphics for your chat bubbles and your name. You even have the opportunity to design your own outfit. In addition to your character, you can now also buy yourself a house in the gaming world. By buying a small land area you can by arranging blocks to build a house exactly how you want yourself, and then invite your friends to it!

Minispel och andra tidsfördriv

Spelet har mer att erbjuda på de lugnare tillfällen mellan utforskande och strid; Spelet har en mängd av minispel och sidequests att fullfölja vid sidan om. Då och då dyker det upp en notis på sidan av skärmen som erbjuder dig att spela ett av minispelen. Till exempel kan du dras in med andra spelare i en frågesportstävling, eller ett tokigt löparrace genom en hinderbana. Du kan utveckla din karaktär genom hantverk och insamling av resurser, såsom smidje och gruvdrift. Hantverk och samling kan utveckla din karaktär istället för strid.